Send a friend
 
Stuur deze pagina aan een vriend of bekende. Via een link kunnen ze deze pagina dan direct openen.
 
 
 
Aan
 
 
Email
 
 
 
 
Van
 
 
Email
 
 
 
 
Boodschap
 
 
 
 
 
 
 

Tel +31(0)24 397 1204

Home
contact
send a friend

 
 
 

 

Schrikkeldagen - Ayyám-i-Há


Datum:28 feb 2020 > 29 feb 2020
Begintijd:18:00 uur
Eindtijd:18:00 uur
 
 
Organisator:Plaatselijke Geestelijke Raad van de Bahá'ís van Nijmegen
E-mail:
Website:http://www.bahai-nijmegen.nl
Telefoon:

 

De Báb, grondlegger van het Bahá'í-geloof, creëerde een kalender met 19 maanden van 19 dagen per jaar. In de voorlaatste maand worden er schrikkeldagen toegevoegd om de kalender gelijk te trekken met de zonnekalender.

Ayyám-i-Há/Schrikkeldagen, jaarlijks 4 à 5 dagen in eind februari. Tijdens Ayyám-i-Há geven en krijgen bahá'ís cadeautjes om liefde, broederschap en eenheid te tonen.

Letterlijk betekent Ayyám-i-Há 'de dagen van Há'. Dit zijn de vier (in een schrikkeljaar vijf) schrikkeldagen vóór de laatste maand van het bahá'í jaar, 'Alá', de vastenmaand. Met deze dagen wordt de bahá'í- kalender gesynchroniseerd met het zonnejaar van 365 (of 366) dagen.

Tijdens het festival van Ayyám-i-Há worden bahá'ís aangemoedigd om God en zijn eenheid te vieren door het tonen van liefde, broederschap en eenheid. In veel gevallen geven en krijgen bahá'ís cadeautjes om deze eigenschappen te tonen. Soms wordt het gezien als het 'Bahá'í-Kerstmis', alhoewel veel bahá'ís alleen kleine geschenken uitwisselen.

Het is ook een tijd van liefde en extra goed doen, bahá'ís nemen vaak deel aan verschillende projecten van een humanitaire aard.